Buba mag blijven!

01 december 2020

 

DEN HAAG - Goed nieuws voor de Familie Freiwald en Buba: De Tweede Kamer heeft - met uitzondering van de Partij voor de Dieren - volledig ingestemd met twee ingediende moties door CDA en PVV, waarna Minister Schouten besloten heeft dat olifantendame Buba in Nederland mag blijven! Geen opvang in een onervaren opvangstation zonder olifanten in Frankrijk. 

 

Al meer dan 30 jaar wordt de olifant goed verzorgd door de familie Freiwald, zo bleek afgelopen week al uit een ingezonden brief van een oud NVWA inspecteur. 

 

Toch blijft uw steun hard nodig, want volgens Limburg1 stappen dierenrechtenorganisaties opnieuw naar de rechter om het besluit van Minister Carola Schouten aan te vechten dat olifant Buba bij de familie Freiwald kan blijven. Animal Rights en Bite Back dreigen ook het circus zelf voor de rechter te slepen. In het bericht van Limburg1 is niet vermeldt waarom. Het blijft jammer dat men de positie van Buba in twijfel trekt vanwege financiële moeilijkheden: dit is immers een gevolg van de in 2015 ingevoerde wet en het Coronavirus wat daarover heen is gekomen. 

 

Het jeugdjournaal van 01-12-2020 gaf een mooi overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen periode, zie hieronder:

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0