Lutz Freiwald en Kevin van Geet over onzekere toekomst van olifant Buba bij 'Op1'

De toekomst van olifantendame Buba is onzeker gemaakt door de invoering van een verbod op het optreden van wilde dieren in de circussen in 2015. Zij is de laatste voormalige circusolifant in Nederland. Uit de groep van de 12 zogenaamde wilde dieren die er in 2015 in Nederland waren, weten wij van Buba dat zij het verbod heeft overleefd dankzij de goede zorgen, de inzet en de investeringen van de familie Freiwald.

 

Buba treedt al jaren niet meer op. Het fascinerende dier werd in de jaren '70 als weesolifantje opgevangen door circusmensen. De het voortbestaan van de Afrikaanse olifant werd (en wordt) bedreigd. Toen vormde de opvang door circussen en dierentuinen onderdeel van opvangprogramma's van dierenbeschermingsorganisaties. Laten we dat vooral niet uit het oog verliezen: Al ruim 30 jaar heeft de familie Freiwald met veel liefde, passie en spaargeld deze zorgtaken van deze ene specifieke Afrikaanse olifant op zich genomen, ook toen ze niet meer in het circus mocht optreden. 

 

Hopelijk wordt niet de fatale fout gemaakt om de olifantendame Buba bij haar leefgroep en verzorgers van de familie Freiwald weg te halen. Waarom niet ondersteunen i.p.v. verbannen? 

 

Het televisieprogramma 'Op1' besteedde er aandacht aan...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0