Online petitie: Buba hoort bij de Freiwald's

De twee zussen Bryenna en Dionne van der Heyden uit Heerlerheide zijn in goed overleg met de Stichting Buba, een petitie gestart voor iedereen die menen dat Buba bij de familie Freiwald hoort. Ook uw hulp is zeer gewenst! De link naar de online petitie is:

De laatste weken heeft Animals Today de olifant Buba, weer eens in 'the spotlight' gezet, hun inzet: 'Minister Schouten, mag olifant Buba eindelijk met pensioen?' In feite volkomen onzin, want olifant Buba is namelijk al met pensioen en treedt al sinds 2015 niet meer op. 

Hoewel ze niets financieel gezien niets meer oplevert (ze mag immers sinds 2015 niet meer optreden en commercieel ingezet worden), heeft de familie haar tot op de dag van vandaag nog altijd bij zich gehouden om haar goed te verzorgen. Dankzij hun goede zorgen is de Afrikaanse olifant Buba onder de huidige leefomstandigheden inmiddels meer dan 45 jaar oud mogen worden. 

 

Maar in plaats van die jarenlange inzet te belonen en te erkennen, wil Animals Today het dier nu bij de familie Freiwald weghalen. Èn dat is best heel erg onrechtvaardig als je bij wijze van een missie decennia lang met veel passie, energie en inzet voor de olifantendame (en ook andere dieren) gezorgd hebt: zeker als je bedenkt dat de dierenwelzijnsorganisaties in de jaren '70 het opvangen van baby weesolifanten door dierentuinen en circussen ondersteunden om zo de weesolifantjes te redden en de opvang zo gefinancierd te hebben. 

 

Wij vragen Minister Schouten de olifantendame Buba bij haar verzorgers de familie Freiwald te laten blijven en indien nodig wederom een meereis ontheffing te verlenen. Zij hebben het dier al tientallen jaren goede zorg, aandacht en energie geboden anders had ze nooit meer dan 45 jaar oud geworden. En ook met een overplaatsing zal de Afrikaanse olifant niet in haar oorspronkelijke natuur terugkomen, of zonder de invloed van mensen kunnen (over)leven. 'Een kind dat goed door haar verzorgers verzorgt wordt, plaats je ook niet uit huis'.

 

Teken vandaag hier de petitie nog! 

 

Ergens in de bossen rondom Heerlen, de olifant Buba... (2019)
Ergens in de bossen rondom Heerlen, de olifant Buba... (2019)